ENA ΧΡΩΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Κουζίνα, Χρώμα, Διακόσμηση.  Ειρήνη Κάντζα  26/10/2017

Editorial note...

"Η κουζίνα, είναι για μένα ένας από τους πιο ζεστούς χώρους του σπιτιού που καλωσορίζει πολλές φορές τον επισκέπτη μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μου εντύπωση όταν
μια φίλη μου με προσκάλεσε στο σπίτι μιας δικής της φίλης, για να γνωριστούμε όλες καλύτερα. 
      Με το που πατήσαμε το πόδι μας εκεί, μια υπέροχη ευωδιά μας υποδέχτηκε, μουσακάς ήταν όπως αποδείχτηκε περίτρανα, με την οικοδέσποινα να μας οδηγεί σχεδόν αμέσως στην κουζίνα της, μια πολύ ωραία κουζίνα, πολύ απλή, αλλά και πολύ καλόγουστη ταυτόχρονα. 
    Και η ιδιαίτερη πινελιά που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση;  Το τραπέζι ήταν ήδη στρωμένο, ελκυστικότατα, κάτι που έδειχνε τον ζεστό, φιλόξενο και γενναιόδωρο χαρακτήρα της οικοδέσποινας.
Λόγω της προσωπικής μου προτίμησης, λοιπόν, σκέφτηκα να εγκαινιάσουμε το νέο αυτό blog, με ιδέες "για πιο όμορφο σπίτι!" και την κουζίνα μας."


Μήπως θέλετε να δώσετε νέο ύφος στην κουζίνα σας; Προσέξτε το χρώμα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν αποφασίζουμε να αλλάξουμε τη διακόσμηση της κουζίνας μας, επιλέγουμε κάποιο "συνηθισμένο" χρώμα (μπεζ, άσπρο...). Πολύ λίγοι είναι εκείνοι που τολμούν να διαλέξουν ένα περισσότερο ασυνήθιστο χρώμα, ενώ σχεδόν ελάχιστοι επιλέγουν μια απόχρωση σαν αυτή της φωτογραφίας μας (πηγή). Και όμως, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από καλό αφού το δωμάτιο γίνεται φωτεινό, με θετική ενέργεια, χαρούμενο. Ιδίως αν το στολίσουμε με λουλούδια ή ολάνθιστα κλαδιά και ακόμη περισσότερο αν η κουζίνα μας διαθέτει παράθυρο με άπλετο. Στην  πορεία, θα δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα, με τη δημιουργία πλασματικού παράθυρου. Τελευταία λεπτομέρεια που μπορείτε να προσθέσετε, το ξύλινο -μοναστηριακό ή αγροτικό- τραπέζι στο κέντρο!

Μικρός χώρος; Παίξτε με τις λεπτομέρειες

Το χρώμα όμως, δεν ομορφαίνει την κουζίνα μας όταν την χρωματίσει στο σύνολό της, αλλά και όταν στολίσει κάποια μόνο μέρη της, ή, όταν η κουζίνα μας είναι μικρή.
Δείτε, για παράδειγμα, την φωτογραφία που ακολουθεί...

               Photo credit

Ας υποθέσουμε ότι η κουζίνα μας είναι μικρή. Οι χρωματικές, αλλά και διακοσμητικές λεπτομέρειες, μπορούν να την κάνουν πολύ ελκυστική, Για παράδειγμα, στολίστε τον πάγκο σας με βάζα σε διάφορα μεγέθη και σχέδια, γεμίστε τα με καραμέλες, μπισκότα, ζάχαρη σε κύβους...και επενδύστε τον τοίχο πάνω από τον πάγκο με ένα κομμάτι μαυροπίνακα. Εκτός από πολύ ωραίο διακοσμητικό στοιχείο, θα αποδειχθεί και ένα πολύ χρήσιμο μέσον για να γράφετε μια συνταγή που δεν θέλετε να ξεχάσετε, ή να κρατήσετε σημειώσεις.

Κάθε πάγκος με το στυλ του

Αλλά και ο πάγκος της κουζίνας μας από μόνος του, μπορεί να της δώσει στυλ, αρκεί να τον στολίσετε λιτά, αλλά με χρώμα. Όπως ακριβώς στις φωτογραφίες που ακολουθούν...

                          Photo credit






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια